Victorz project- en programmamanagement

Victorz richt zich al vele jaren op het aansturen van de ontwikkeling en implementatie van nieuwe IT systemen/applicaties. Daarnaast adviseren wij bedrijven en organisaties op een aantal terreinen:

  • de inrichting en verbetering van de project-, portfolio- en programmastructuur
  • de inrichting van het softwareontwikkelproces
  • het maken van een business en informatieplanning
  • het uitvoeren van pakketselecties

AGILE PROJECTMANAGEMENT

Victorz staat voor no nonses agile projectmanagement. Projectmanagement dat de realisatie van de wensen van de business centraal stelt en rekening houdt met altijd optredende veranderingen. We bewegen mee en we geven tegengas om de afgesproken resultaten te behalen. We doen dat stap voor stap en samen met de belangrijkste betrokken partijen. Wij zijn gespecialiseerd in het aansturen van softwareontwikkeling. Dat doen we middels de bekende agile scrum methodiek inclusief een Prince2 projectkader.

INRICHTING PROJECT-, PROGRAMMA- EN PORTFOLIOSTRUCTUUR

Naast het reguliere aansturen van projecten ondersteunen wij bedrijven en organisaties bij het voor de 1e keer of opnieuw inrichten van hun project-, programma- of portfoliostructuur. In onze ervaring is het hierbij essentieel om een balans te vinden tussen control en flexibiliteit. Wat wilt u als opdrachtgever weten en hoeveel verantwoordelijkheid delegeert u?

INRICHTING SOFTWAREONTWIKKELPROCES

Gezien onze ervaring met het aansturen van softwareontwikkelingsprojecten kunnen wij bedrijven en organisaties ook heel goed adviseren bij het inrichten van hun ontwikkelingsproces. Vanaf het 1e analyseproces via ontwerp, ontwikkeling en testen tot de oplevering en in beheername. Voor de functionele kant maar ook voor de technische infrastructuurzijde (bijvoorbeeld middels de inrichting van een OTAP (ontwikkeling, test, acceptatie- en productie) straat).

BUSINESS- EN INFORMATIEPLANNING

Veel bedrijven zijn bezig met het business en IT vraagstuk. Hoe zorg je er voor dat de business van de IT afdeling ontvangt wat ze heeft gevraagd? Het op orde hebben van uw business- en informatieplanning is hierbij van groot belang. Wat zijn de ambities en welke (IT) mogelijkheden hebben we? Wat zijn de mogelijkheden die de markt biedt? Welke scenario’s voor een goede informatievoorziening kunnen we vaststellen? Welke projecten moeten we definiëren om die geschetste scenario’s te realiseren?

Eerst de mensen, dan het werk

LEVERANCIERS- EN PAKKETSELECTIE

Het uitvoeren van een selectieproces voor een nieuwe leverancier of een nieuw softwarepakket behoort tot onze expertise. Waarbij het wel zo is dat wij voor de ‘normale’ selecties ga en niet voor selecties op basis van Europese aanbestedingsregels. Indien gewenst verwijzen we hierbij graag door naar een andere partij. Wij opteren juist voor een eenvoudigere en wat ons betreft meer opleverende variant waarbij we in korte tijd maar wel met kwaliteit en transparantie een nieuw leverancier en/of pakket kiezen.

ICT INTERIMMANAGEMENT

Naast programma- en projectmanagementfuncties kunnen wij ook andere ICT interim managementfuncties i

Ervaren interim-, programma- en projectmanager met passie voor het agile realiseren van digitale transformatie met focus op sterke alignment tussen business en IT.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Volg
Ontvang alle nieuwe blogs gelijk in je mailbox
Word onderdeel van een groeiende community
Powered By WPFruits.com